10. 6. 2010, 15:57
Původně jsem chtěl Yvon odpovědět jen soukromým mailem, ale myslim, že neuškodí, když si tohle palčivý téma proberem všichni. Je to reakce (na reakci) na Márovu výzvu s Interšpárem.
"Nebude přece jen lepší naučit lidi chodit do krámků se zbožím pro vege a veg určeným, než podporovat tyto korporace?" Ani náhodou, obávám se. Lidi jsou většinou tak líní, jak jen můžou, a korporace budou vesele podporovat, už jen proto, že budou jiný korporace jejich "chlebodárci"...
Myslím si, že odnaučit masy životní styl práce-supermarket-mekáč-gauč u televize (to vše autem) se nám nepovede, ba dokonce když budeme bojovat i proti konzumerismu (nechci ho obhajovat, je to jen pragmatismus), budou nás považovat za svoje nepřátele (nepřátele svýho pohodlíčka). Podle mě jde o to, aby donutili ty mekáče servírovat veganský hamburgry...
Yv. napsal(a):Lepší je domácí zmražená jahodová dřeň.
A jak napsala Zuzka ..., plně s ní souhlasím.
Je sice fajn, že supermarkety rozšiřují své nabídky, protože těch lidí jsou a bude kvanta co raději navštíví supermarket, než krám,ale jsou to stále korporace, které vykořisťují zaměstnace (máti by mohla vyprávět), manipulují se zákazníky, používají nekalé praktiky se zbožím, reklamou a tak vůbec ...
Nebude přece jen lepší naučit lidi chodit do krámků se zbožím pro vege a veg určeným, než podporovat tyto korporace?
Za mě teda ne-e
Pro šťourače:
Sice občas, když je nezbytně nutné, tak takový obchod navštívím, ale raději volím trh nebo krám se zdravou výživou ..´., to kdyby se na mě někdo osopil, že je také podporuji. Ano, ale snažím se o eliminacit a jsem si plně vědoma toho ..., jenou snad dosáhnu toho co mě na této společnosti nejvíce sere a budu to s úspěchem bojkotovat na 100% a ne jen na 70%
PS: už přes dva týdny jsem supermarket nenavšítívíla
"Nebude přece jen lepší naučit lidi chodit do krámků se zbožím pro vege a veg určeným, než podporovat tyto korporace?" Ani náhodou, obávám se. Lidi jsou většinou tak líní, jak jen můžou, a korporace budou vesele podporovat, už jen proto, že budou jiný korporace jejich "chlebodárci"...
Myslím si, že odnaučit masy životní styl práce-supermarket-mekáč-gauč u televize (to vše autem) se nám nepovede, ba dokonce když budeme bojovat i proti konzumerismu (nechci ho obhajovat, je to jen pragmatismus), budou nás považovat za svoje nepřátele (nepřátele svýho pohodlíčka). Podle mě jde o to, aby donutili ty mekáče servírovat veganský hamburgry...

Ale jde mi o to, ze i touhle cestou se da lidem ukazat, ze byt veganem neni tak slozity.... Takhle je to se vsim, jakmile jdes do restaurace na pivo, musis pocitat s tim, ze tam budou varit i maso. Mekac bere kurata z Vodnansky drubezarny, pokud vim a tyhle kurata najdes v regale spousty obchodu, kam chodime nakupovat. Ano, taky davam prednost malym obchudkum, kde maji uzasnou nabidku vseho, co mam rada, ale i tam se objevuje bio-maso, se kterym taky nesouhlasime...